28.7.13

Στοχασμοί


Είστε σε ευθυγράμμιση με τον αληθινό Βορρά σας;


Ποιός είναι ο προσωπικός μας «Βορράς»; Ξέρουμε πού βρισκόμαστε σε σχέση με τον αληθινό μας Βορρά; Όταν προσδιορίζουμε το Βορρά σε μια πυξίδα η κατεύθυνση μας γίνεται σαφής, γιατί φυσικά μπορούμε να γνωρίζουμε το Νότο, την Ανατολή και τη Δύση. Αν γνωρίζουμε το Βορρά μας - την αλήθεια μας, το σκοπό και την αποστολή στη ζωή, τότε θα διαπιστώσουμε ότι το υπόλοιπο της ζωής μας, θα τοποθετηθεί στη θέση του. Αν δεν είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό που κάνουμε, τότε είμαστε κατά πάσα πιθανότητα κάποιος που ψάχνει ακόμα. Γνωρίζουμε ότι η εσωτερική πυξίδα μας βρίσκεται στη σωστή θέση όταν δεν υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ της σκέψης μας, των συναισθημάτων, των λόγων και των πράξεων μας. Αυτό συμβαίνει όταν οι αξίες μας, ο σκοπός και οι πράξεις μας είναι όλα σε ευθυγράμμιση.

Δυστυχώς, ζούμε σε έναν κόσμο όπου η επιτυχία μας συνήθως δεν μετριέται με το πόσα έχουμε να προσφέρουμε, πόση χαρά πηγάζει μέσα μας, ή πόση προσωπική ικανοποίηση αισθανόμαστε, αλλά μάλλον από το χρηματικό εισόδημα μας, την καθαρή οικονομική αξία μας και τη θέση μας. Δεν έχει σημασία πόσα πτυχία, διπλώματα, πιστοποιητικά ή διαπιστευτήρια κάποιος μπορεί να έχει, θα εξακολουθεί να κρίνεται με βάση το εισόδημά του και όχι τα ατομικά προσόντα του. Το αντίστροφο είναι επίσης αλήθεια, ότι αν κάποιος δεν έχει τυπική εκπαίδευση, μπορεί να μην έχει ούτε ηθική, αν όμως κερδίζει ένα υψηλό εισόδημα θα εξακολουθούν να τον θαυμάζουν.

Αν κοιτάξουμε πέρα από την καθαρά υλική εκδήλωση του πλούτου θα δούμε ότι το κεφάλι και η καρδιά πρέπει να ευθυγραμμιστούν με τις πνευματικές αρχές και αξίες μας. Στη συνέχεια, ο πλούτος και άλλες μορφές στήριξης αυτόματα θα έρθουν για να συνεργαστούν μαζί μας στην εργασία και τη ζωή μας. Όταν αγαπάμε αυτό που κάνουμε, τότε ενεργοποιούμαστε από το εν λόγω έργο το οποίο δημιουργεί μια μαγνητική ενέργεια που μπορεί να προσελκύσει, να 'κατακτήσει' και να εμπλέξει τους άλλους. Ωστόσο, αν πραγματικά πιστεύουμε ότι ακολουθούμε το δικό μας ‘κάλεσμα’, και υπάρχει ακόμα κάτι που δεν λειτουργεί, τότε ελέγξτε: "Είμαι πραγματικά σε ευθυγράμμιση με το σκοπό μου ή υπάρχει κάτι που λείπει;" Για παράδειγμα, έχουμε τον αυτο-σεβασμό, ή την πίστη στον εαυτό που μας επιτρέπει να λάβουμε αυτό που μας αξίζει; Είμαστε πραγματικά τόσο ειλικρινείς όσο θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε;

Για να φτάσουμε σ’ αυτόν τον επιθυμητό τόπο της ευθυγράμμισης, η οποία φέρνει μαζί της την επιτυχία και την ικανοποίηση, ίσως χρειαστεί να ρισκάρουμε και να απαρνηθούμε παλιά πρότυπα σκέψης και ύπαρξης. Μπορεί να χρειαστεί να εγκαταλείψουμε την ασφάλεια της πολυτελούς ζώνης άνεσής μας και το τακτικό πακέτο αποδοχών και να ριψοκινδυνεύσουμε σε νέο έδαφος. Θα πρέπει να αφήσουμε τη σκέψη για το τι άλλοι μπορούν να σκεφτούν για εμάς, ειδικά αν «ζω τη δική μου αλήθεια» σημαίνει να πάω ενάντια στο να ανησυχώ για αυτό που η κοινωνία θεωρεί επικρατούσα τάση και φυσιολογικό.

Γιατί είναι τόσο σημαντικό το γεγονός ότι ζούμε με βάση τις αξίες μας; Απλά επειδή είναι το σωστό, και ως εκ τούτου το καλύτερο πράγμα να κάνω. Ζώντας μια ζωή με αξίες είναι αυτό που κάνει τη ζωή να αξίζει να τη ζεις, και μας δίνει μια αίσθηση του πραγματικού σκοπού και της ικανοποίησης. Ακολουθώντας τον αληθινό «Βορρά» μας μας κάνει να αισθανόμαστε σε ειρήνη με τον εσωτερικό εαυτό μας, την εξωτερική ζωή μας, καθώς και με τους γύρω μας. Αυτό μας δίνει τον έλεγχο της ζωής μας και του πεπρωμένου μας και μπορεί να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα που εμπνέει τους άλλους. Ο φόβος μπορεί να έρθει και να φέρει αμφιβολία, να μας κάνει να αμφισβητήσουμε την κρίση και τις επιλογές μας. Αλλά, αν μείνουμε επικεντρωμένοι και εμπιστευτούμε το εσωτερικό σύστημα πλοήγησης μας, τότε θα φτάσουμε στον πραγματικό προορισμό μας.

Μπορεί να μην χρειάζεται καν να εγκαταλείψουμε τα γραφεία μας, προκειμένου να αισθανθούμε καλύτερα. Μπορούμε απλά να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας, και να πιστέψουμε ότι έχουμε τη δύναμη να μεταμορφώσουμε την εμπειρία της ζωής μας, επιλέγοντας αυτό στο οποίο επικεντρωνόμαστε. Είτε αισθανόμαστε παγιδευμένοι, ή αισθανόμαστε ανυψωμένοι από τη δουλειά μας, είναι στην πραγματικότητα δική μας επιλογή.

Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να επιτύχετε όλα τα παραπάνω, τουλάχιστον μπορείτε να επιλέξετε να μείνετε ευχαριστημένοι. Εξασκηθείτε στο να αισθάνεστε καλά και γεμάτοι ευγνωμοσύνη για την εργασία σας, ακόμη και αν δεν είναι αυτό που θα θέλατε να κάνετε αυτή τη στιγμή, και έχετε πίστη ότι η δουλειά που ψάχνετε θα διασχίσει τη δική σας πορεία.

Ήρθε η ώρα ... να ευθυγραμμίσουμε τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις λέξεις, το λόγο και τις πράξεις. Όταν ακολουθούμε το δικό μας ατομικό αληθινό Βορρά, θα φέρουμε τον εαυτό μας πίσω σε μια φυσική κατάσταση ευημερίας και ευτυχίας. Εμείς απλά πρέπει να συνεχίσουμε να ελέγχουμε τη δική μας πυξίδα!



Μετάφραση από: ‘It’s Time…’ by Aruna Ladva, BK Publications London





No comments:

Post a Comment