24.8.13

Στοχασμοί


Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ




Πολλοί από εμάς είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε ότι η αλήθεια είναι μια δύναμη που φέρνει μια συγκεκριμένη ισχύ μαζί της, αλλά αντιλαμβανόμαστε άραγε τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στο να ζούμε μια ζωή αλήθειας - τιμιότητας, αγνότητας και δικαιοσύνης – και στο να γίνουμε ισχυρά πνευματικά άτομα;

Κάθε φορά που επιστρέφουμε τα επιπλέον ρέστα που ο ταμίας μας έχει δώσει κατά λάθος, κάθε φορά που καταγράφουμε τις ώρες εργασίας μας με ειλικρίνεια, κάθε φορά που παραδεχόμαστε το λάθος μας σε μια κατάσταση, στην πραγματικότητα ενδυναμώνουμε τους εαυτούς μας. Επειδή κάθε απόφαση που λαμβάνεται από μια αληθινή και αγνή θέση προσθέτει αξία, ευλογίες και ένα απόθεμα καλού κάρμα στην ψυχή.

Η διαφθορά, η κλοπή, τα ψέματα, η εξαπάτηση και ο δόλος όλα μειώνουν τη δύναμη μας. Μπορεί να φαίνεται ότι έχουμε κερδίσει προς στιγμή με τις δικαιολογίες και την πονηρή φύση, όμως δεν έχουμε χάσει μόνο τη δύναμή μας, αλλά έχουμε πάει και την πορεία της ζωής μας σε λάθος κατεύθυνση.

Η προσπάθεια να ξεγελάσουμε τους άλλους ποτέ δεν λειτουργεί – μπορεί να πάρουμε αυτό που θέλουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά έχουμε χάσει από την καλή θέληση και τις ευχές των άλλων που βοηθούν στο να ‘λαδώσουμε’ και να κινήσουμε με ευκολία τους τροχούς της ζωής μας. Και δεδομένου ότι τα κίνητρά μας ήταν επίσης ύπουλα θα ανταμειφθούμε με την ίδια ποιότητα της συναλλαγής - η οποία δεν είναι αστεία, έτσι δεν είναι;

Η διάνοια είναι υπεύθυνη για την πτώση μας. Κάθε φορά που πήραμε μια λανθασμένη απόφαση με τη διάνοια, ενώ γνωρίζαμε ότι είναι λάθος, αποδυναμώσαμε το δυναμικό και τη δύναμή της. Αποδυναμώσαμε τη συνείδησή μας. Όπως όταν χρησιμοποιούμε υπερβολικά μια κατεστραμμένη γέφυρα, γνωρίζοντας όμως ότι μπορεί να σπάσει ανά πάσα στιγμή, έτσι συνεχίζουμε να διαβρώνουμε τη δύναμή μας. Επιλέγοντας μια ειλικρινή πράξη αντί να επιλέξουμε μια αρνητική ή ψεύτικη ενδυναμώνουμε τη διάνοια. Ως εκ τούτου, αν μπορούμε και πάλι να κρατήσουμε τα ηνία της διάνοιας μας και να την κατευθύνουμε προς μια θετική κατεύθυνση, μπορούμε να πάρουμε την ευθύνη της ζωής μας.

Μόνο με την εφαρμογή πνευματικών αρχών μπορούμε να επιστρέψουμε πίσω σε μια ζωή αξιοπρέπειας και ευπρέπειας. Αυτό σημαίνει να εμπιστευόμαστε, να παραμένουμε αληθινοί στον εαυτό μας, να είμαστε ειλικρινείς, να βλέπουμε και να αναζητάμε την καλοσύνη σε όλους, να είμαστε ικανοποιημένοι και πλήρεις, να είμαστε ευγνώμονες, να έχουμε καθαρή καρδιά, να διατηρούμε την ελπίδα, να παραμένουμε αισιόδοξοι, να είμαστε ευγενικοί και φιλάνθρωποι, να είμαστε διαφανείς ... και πολλά άλλα.

Καθώς προσποιούμαστε, κοροϊδεύουμε μόνο τους εαυτούς μας. Τα παλιά πρότυπα είναι δύσκολο να τα αφήσουμε να φύγουν, οπότε αν βρείτε τον εαυτό σας να δικαιολογεί τον παλιό εαυτό σας, ξανασκεφτείτε το. Τώρα είναι η ώρα για να ζήσουμε με την αλήθεια και την ειλικρίνεια. Ο καθένας θέλει να είναι γεμάτος δύναμη αλλά πολύ λίγοι είναι πρόθυμοι να περπατήσουν το μονοπάτι της Αλήθειας.

 Η χαρά του να ζεις μια ζωή αλήθειας δεν συγκρίνεται με καμμία άλλη. Είμαστε συνεχώς χαρούμενοι, γιατί είμαστε ελεύθεροι και δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε ούτε μάσκες να κρατήσουμε. Παίρνουμε τις μεγαλύτερες και βαθύτερες αναπνοές, καθώς υπάρχει πολύ λίγο άγχος. Κάνουμε τον καλύτερο ύπνο μετά από μια μέρα που πέρασε καλά.

Ήρθε η ώρα ... να διεκδικήσουμε ξανά την αλήθεια της ψυχής ζώντας την αλήθεια μας. Να αφήσουμε τα προσχήματα. Να ζήσουμε με τις πνευματικές αρχές της ειλικρίνειας, της καλοσύνης και της ευεργεσίας. Να ξανακερδίσουμε την πνευματική μας δύναμη. Αν δεν το κάνουμε δεν κοροϊδεύουμε τους άλλους, εμείς είμαστε οι ανόητοι!






No comments:

Post a Comment