10.5.14

Αληθινές σχέσεις

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ...ΓΙΑ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

  


Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΦΩΝΗ (4)


(συνέχεια...)

H ανησυχία που αισθανόμαστε εσωτερικά είναι η κακή ευθυγράμμιση των συναισθημάτων, των λέξεων και των πράξεων μας. Όλα πυροδοτούνται από ένα συναίσθημα και τα συναισθήματα μας ποτέ δεν λένε ψέματα. Τα άβολα συναισθήματα είναι το κουδούνι κινδύνου της συνείδησης μας, το οποίο μας  ειδοποιεί για κάποιον πιθανό παρείσακτο που θα αναστατώσει την αληθινή κατάσταση της ύπαρξης. Τότε ακολουθεί μια στιγμή επιλογής και η ψυχή μετά χρειάζεται να βρει τη δύναμη να ακολουθήσει με τη σωστή πράξη. Αλλά όταν δεν μπορεί, ανακαλύπτουμε ότι έχουμε δώσει γέννηση σε μια ενοχική συνείδηση.

Μερικές φορές μπορεί να κάνουμε εσφαλμένες κρίσεις. Όμως, είτε από άγνοια είτε από λάθος προθέσεις, κάθε άτομο  είναι υπαίτιο για τις κακές πράξεις που διαπράττει. Ο νόμος της δράσης και της αντίδρασης, μερικές φορές ονομαζόμενος νόμος του κάρμα, σημαίνει ότι είμαστε όλοι υπεύθυνοι για τα αποτελέσματα των πράξεων μας. Για αυτό το λόγο θα μπορούσαμε να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στις σκέψεις και τις πράξεις μας, γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεπληρώσουμε τα χρέη μας ή να μετανιώσουμε για τις κακές μας πράξεις.

Είναι ώρα… να ακούσουμε την εσωτερική μας φωνή και να μην κλείσουμε τον συναγερμό όταν χτυπάει. Η συνείδηση μας είναι ο φίλος μας, όχι ο εχθρός μας. Δεν χρειάζεται να φοβόμαστε καθώς είναι εκεί για να μας βοηθήσει να ζήσουμε και να πεθάνουμε σαν ένα καλύτερο άτομο. Η παγκόσμια ειρήνη μπορεί να έρθει μόνο όταν κατανοήσουμε και βάλουμε σε εφαρμογή την ηθική μας υποχρέωση απέναντι στο ευρύτερο σύνολο. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας από εμάς, σαν ένα θεμελιώδες μέρος του συνόλου χρειάζεται να ακούσει τη δική του συνείδηση και να ‘καθαρίσει’ τις πράξεις του ανάλογα.


No comments:

Post a Comment