22.6.14

Εσωτερική ομορφιά


.................................................................................
ΑΡΕΤΕΣ
.....................................................................................................



ΓΛΥΚΥΤΗΤΑ

Η γλυκύτητα είναι ο κυρίαρχος των αισθήσεων. Μάτια που βλέπουν στο πίσω μέρος των πραγμάτων, αυτιά που ακούνε την καρδιά των πραγμάτων, χείλη που μιλάνε μόνο την ουσία των πραγμάτων. Η γλυκύτητα είναι το αποτέλεσμα ενός μεγάλου ταξιδιού προς τα μέσα, στον πυρήνα της ζωής και η ικανότητα να ξεκουράζεσαι εκεί και να παρακολουθείς.

Γλυκύτητα είναι να ζεις πάνω στη γραμμή της αλήθειας, όπου βλέπεις  τι πραγματικά συμβαίνει, μακριά από την επίδειξη των λέξεων. Είναι ένα ευαίσθητο πράγμα, συνδεδεμένο με τον θάνατο. Γιατί πριν πεθάνεις βλέπεις μόνο αυτήν τη γραμμή, όχι τη ζωή και ξαφνικά καταλαβαίνεις το γιατί και το τι και προχωράς. Το να είσαι ζωντανός και ευτυχισμένος και εν τούτοις σε αυτό το σημείο του θανάτου από το οποίο βλέπεις μόνο αυτό που είναι σημαντικό, είναι πολύ ιδιαίτερο.

Η γλυκύτητα ψάχνει για το καλό στα πράγματα γιατί στην καρδιά της υπάρχει η πεποίθηση ότι το καλό υπάρχει στο κάθε τι, αρκεί μόνο να έχεις την υπομονή να το ανακαλύψεις. Η ψεύτικη γλυκύτητα λέει ότι κάτι είναι καλό ενώ  δεν έχεις διαθέσει χρόνο να ανακαλύψεις πραγματικά τι είναι κι έτσι τεμπέλικα ‘χτυπάει’ πάνω σε κάτι ολοφάνερο για να το σχολιάσει. Η πραγματική γλυκύτητα τρέφεται μόνο στην πραγματικότητα. Η γλυκύτητα είναι η αρετή των πολύ νέων που δεν έχουν χάσει την αισιοδοξία τους και μερικές φορές των πολύ ηλικιωμένων, των οποίων κάθε στιγμή της ζωής που απομένει αξίζει πολύ και το παρελθόν τους έχει γίνει μια λίστα από αναμνήσεις που ο χρόνος δεν μπορεί να τους την πάρει.

Αυτό που είναι πραγματικά γλυκό δεν μπορεί ποτέ να είναι θύμα του χρόνου, γιατί η γλυκύτητα είναι η ιδιότητα του ατόμου που η ζωή του έχει αγγίξει την αιωνιότητα.


                                                    Μετάφραση από: Church Anthea (1994). Inner Beauty. Australia: Εternity Ink



No comments:

Post a Comment