17.8.14

Στοχασμοί




Η ΑΙΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Δεν χρειάζεται να κοιτάξουμε πολύ μακριά για να βρούμε ότι οι αιτίες για τα προβλήματα μας περιέχουν συχνά τις απαντήσεις που ψάχνουμε. Ένα «πρόβλημα» μπορεί να αποτελεί μια ένδειξη ότι αυτό που θέλουμε είναι ήδη μπροστά μας και πρέπει απλά να καθαριστεί ή να μετατραπεί ώστε να είμαστε χαρούμενοι ή επιτυχημένοι.

Ένα εμβόλιο είναι σχεδιασμένο για να μας προστατέψει από το να κολλήσουμε μια συγκεκριμένη ασθένεια και είναι απλά μια μικρή δόση της ίδιας της ασθένειας. Είναι αρκετό για να επιτρέψει στον οργανισμό να αρχίσει να δημιουργεί το δικό του εσωτερικό σύστημα άμυνας. Στην Αφρική μια μητέρα τοποθετεί καμένο βαμβάκι σε εγκαύματα και αυτά επουλώνονται γρήγορα.

Η φύση γνωρίζει αυτό το μυστικό καλά. Αν τραυματιστείτε από ένα αγκαθωτό φυτό μπορείτε να βρείτε τη λύση - ένα θεραπευτικό φυτό – να μεγαλώνει ακριβώς δίπλα του. Με άλλα λόγια, η απάντηση είναι συχνά εκεί, μπροστά μας.

Εφαρμόζοντας αυτή την αρχή σε πιο αιθέρια θέματα, μπορούμε να αρχίσουμε να συνειδητοποιούμε ότι όλες οι απαντήσεις μας είναι μέσα μας. Για παράδειγμα στις σχέσεις, πάρα πολύ προσκόλληση σε ένα άτομο θα προκαλέσει τελικά πόνο. Η θεραπεία είναι να εφαρμόσεις περισσότερη αγάπη, αλλά σε καθαρότερη μορφή. Η προσκόλληση είναι αγάπη σε μια μολυσμένη μορφή. Έχει τη φροντίδα και τη συμπόνια, αλλά είναι επίσης γεμάτη με προσδοκία και τον φόβο της απώλειας. Η αγάπη στην υψηλότερη μορφή της δεν μπορεί να προκαλέσει πόνο. Το  να κατανοήσουμε την ποιότητα αυτής της αγνής αγάπης και να τη μοιραστούμε ελεύθερα χωρίς όρους, είναι η λύση που μας ελευθερώνει. Υπάρχει πάντα μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην αιτία και τη λύση.

Μπορούμε επίσης να δούμε ότι αν υποφέρουμε από χαμηλή αυτοεκτίμηση ή υπερηφάνεια και αλαζονεία, τότε το εγώ - μια άλλη λέξη για τον κατώτερο εαυτό - είναι η ρίζα του προβλήματος. Σε αυτή την περίπτωση, μια εξυψωμένη μορφή αυτοσεβασμού είναι η απάντηση, αλλά χρειάζεται να βασίζεται στην κατανόηση και την εκτίμηση του ανώτερου εαυτού.

Εάν η απληστία είναι η αιτία της ανησυχίας μας, τότε το να είμαστε σε θέση να μετατρέψουμε αυτές τις υλικές επιθυμίες σε υψηλότερες, πιο ευγενείς επιδιώξεις είναι η θεραπεία και ο δρόμος για την ικανοποίηση και τη γαλήνη του νου.

Εάν ο πάρα πολύς χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας είναι η αιτία της πλήξης και της κατάθλιψης μας, τότε το να είμαστε σε θέση να διαθέσουμε αυτόν τον χρόνο με έναν αξιόλογο τρόπο είναι η απάντηση για την ελευθερία και την ευτυχία.

Εάν φιλοδοξούμε να διεκδικήσουμε μια υψηλή θέση ή να γίνουμε ένας ηγέτης των πολλών, τότε χρειάζεται να μάθουμε να διαχειριζόμαστε και να οδηγούμε τον εαυτό μας πρώτα και όχι απλώς να αισθανόμαστε την ικανοποίηση από την άσκηση ελέγχου επάνω στους άλλους.

Οτιδήποτε κι αν ψάχνουμε στη ζωή, αν δώσουμε χρόνο για να κοιτάξουμε βαθύτερα μέσα στην ψυχή, θα διαπιστώσουμε ότι έχουμε την απάντηση για όλα μας τα προβλήματα. Είναι πιθανόν να μας κοιτάζει κατά μέτωπο, αλλά επειδή είμαστε τόσο απασχολημένοι με το πρόβλημα δεν είμαστε σε θέση να δούμε τη λύση ξεκάθαρα. Συχνά το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε το χρόνο και την προσπάθεια που χρειάζεται για να μετακινηθούμε σε ένα υψηλότερο επίπεδο συνειδητότητας και τότε μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι η απάντηση ήταν μπροστά μας όλη την ώρα.

Ωστόσο, η αποστασιοποίηση είναι απαραίτητη. Θα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μακριά για να δούμε για ποιο θέμα πρόκειται. Διαφορετικά, μπορούμε εύκολα να αισθανόμαστε δικαιολογημένοι μέσα στις αρνητικές αντιδράσεις, τα συναισθήματα και τις λύπες μας, και να τους δίνουμε την άδεια να συνεχίσουν.

Παρατηρώντας τον εαυτό καταλαβαίνουμε ότι μέσα μας έχουμε όλα τα ελαττώματα και όλες τις αρετές. Συχνά θεωρούνται αντίθετα, (για παράδειγμα Θυμός / Γαλήνη, Προσκόλληση / Αγάπη…), αλλά μπορεί εξίσου εύκολα να τα οραματιστεί κάποιος ως ένα φάσμα στο οποίο κινούμαστε εμπρός και πίσω. Έτσι μπορούμε να δούμε ότι τα αντίθετα είναι στην πραγματικότητα στενά συνδεδεμένα. Όταν η συνειδητότητα ​​μας ‘μειώνεται’ ως προς μια αρετή, αυτή υποβαθμίζεται σε ελάττωμα στην εν λόγω περιοχή.

Έτσι, η απάντηση μπορεί να μην είναι η μάχη με τα προβλήματά μας, αλλά περισσότερο να δούμε τον εαυτό μας και την κατάσταση κάτω από ένα φως αγάπης έτσι ώστε να μπορούμε να πάρουμε μια γεύση από την αλήθεια βλέποντας την απλά από μια διαφορετική, πιο εξυψωμένη προοπτική.

Ήρθε η ώρα ... για να ψάξουμε την απάντηση στο πρόβλημα. Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στο θέμα σας και δείτε αν μπορείτε να αναγνωρίσετε τη λύση μέσα σε αυτό. Η απάντηση σας κοιτάζει στο πρόσωπο!





Μετάφραση από: http://arunaladva.org/2014/07/20/the-reason-is-the-answer/

No comments:

Post a Comment