8.8.14

Τα μυστικά της επιτυχίας







ΑΠΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Να σκέφτεσαι θετικά

Η σκέψη είναι ζωή. Όταν σκεφτόμαστε η ενέργεια της σκέψης εξαπλώνεται στo περιβάλλον. Εάν σκεφτόμαστε αρνητικά, άχρηστα και διεφθαρμένα, αντίστοιχοι κραδασμοί επηρεάζουν το περιβάλλον. Αυτό είναι παρόμοιο με μια μόλυνση. Από την άλλη μεριά, εάν σκεφτόμαστε θετικά, θετικοί κραδασμοί σκορπίζονται στην ατμόσφαιρα. Αυτοί οι κραδασμοί της σκέψης δεν επηρεάζουν μόνο τα άτομα αλλά και το περιβάλλον, τόσο το κοινωνικό όσο και το φυσικό.

Όταν σκεφτόμαστε θετικά, αυτό είναι υγεία και για τον νου και για το σώμα. Ενεργοποιείται ο εαυτός.

Οι θετικές σκέψεις έχουν μαγευτική επίδραση στην επικάλυψη των αρνητικών, άχρηστων και μοχθηρών τάσεων στους άλλους. Χρειάζεται να σκεφτόμαστε θετικά ακόμη και στις έντονα αρνητικές καταστάσεις. Χρειάζεται να καλλιεργήσουμε τη συνήθεια της θετικής σκέψης. 

Όταν προσευχόμαστε, όταν σκεφτόμαστε τον Θεό, όταν κάνουμε διαλογισμό, κάνουμε εξυψωμένες θετικές σκέψεις. Όταν έχουμε καλές ευχές και αγνά αισθήματα για τους άλλους, σκεφτόμαστε θετικά. Η θετική σκέψη είναι πολύ σημαντική όταν υποφέρουμε από κάποια απώλεια ή από κάποιο ατύχημα. Μας βοηθάει να αναλάβουμε από εκείνη την κατάσταση.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει δυσμενής, αρνητική, μειονεκτική κατάσταση στη ζωή. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει πάντα ένα στοιχείο μάθησης ή κάποια διαδικασία επανεκμάθησης ή νέες εμπειρίες στη ζωή. Συνήθως κοιτάζουμε την αρνητική πλευρά και θρηνούμε για την κατάσταση. Αλλά η ζωή πάντα αναμορφώνει και δεν τιμωρεί. Δεν προοριζόμαστε για να υποβαλλόμαστε σε τιμωρίες, βάσανα και κακουχίες. Υπάρχουν πάντα τα πάνω και τα κάτω στη ζωή. 

Καταφέρνουμε με επιτυχία να εκτιμούμε τη ζωή στη χαρά αλλά αποτυγχάνουμε να εκτιμήσουμε τη ζωή στον πόνο. Θετική σκέψη είναι να καταφέρεις να εκτιμάς τη ζωή και στη χαρά και στον πόνο.

Ας αποφασίσουμε να είμαστε πάντα χαρούμενοι και εύθυμοι.







                                             Μετάφραση από : Surendran G., (2010). Secrets of success. Bangalore: Sapna Book House






No comments:

Post a Comment