24.4.15

Tα μυστικά της επιτυχίας




ΑΠΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Βοήθησε κάποιον κάθε μέρα

Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι να βοηθήσουμε, να υπηρετήσουμε τους άλλους. Η υπηρεσία  είναι μια πράξη φιλανθρωπίας. Κάνει τους άλλους ευτυχισμένους.

Εάν θέλουμε να υπηρετήσουμε τους άλλους πρέπει πρώτα από όλα να υπηρετήσουμε τον εαυτό μας. Χρειάζεται να δημιουργήσουμε μια ανθρωπιστική νοοτροπία και ενδιαφέρον στο να βοηθήσουμε τους άλλους. Χρειάζεται να κάνουμε τον εαυτό μας ευτυχισμένο για να κάνουμε και τους άλλους ευτυχισμένους. Χρειάζεται να δημιουργήσουμε χαρούμενες σκέψεις και αισθήματα. Πρέπει να είμαστε σε θέση να αντλήσουμε ευτυχία από την ευτυχία των άλλων, την πρόοδο και την ανάπτυξη τους.

Μπορούμε να προσφέρουμε μια λέξη παρηγοριάς και άνεσης σε κάποιον που είναι σε θλίψη. Μπορούμε να προσφέρουμε τον κραδασμό μιας δυνατής σκέψης η οποία μπορεί να ενδυναμώσει την νοοτροπία κάποιου που έχει ανησυχίες και άγχος. Μπορούμε να βοηθήσουμε κάποιον με τη γνώση της κοινής λογικής και της πραγματικότητας της ζωής. Περισσότερο από τις λέξεις μας, οι σκέψεις μας έχουν τη μοναδική δύναμη να θέτουν σε ενέργεια καλές σκέψεις κι αισθήματα στους άλλους. Μερικές φορές προσφέρουμε στους άλλους με τις ηθικές, διανοητικές, κοινωνικές και πνευματικές αλληλεπιδράσεις μας. Η έμπνευση είναι ένας παράγοντας κινητοποίησης των άλλων - εμπνέονται παρατηρώντας τη ζωή μας και τις πρακτικές του τρόπου ζωής μας. Το χαρούμενο πρόσωπο και η γεμάτη αγάπη όψη μας αυτόματα θα τους  υπηρετήσει. Το περπάτημα και η ομιλία μας έχουν και αυτά την επίδραση τους στους άλλους.



No comments:

Post a Comment